Web Analytics Made Easy - Statcounter

از زمانی که کرونا به ایران آمد و یک ملت را گرفتار کرد با نام های جدیدی آشنا شدیم، از کیانوش جهانپور و سیما سادات لاری گرفته تا مسعود مردانی و مینو محرز.

قدس آنلاین؛ به نقل از جام جم، محرز در بلوای کرونا در ایران همیشه یکی از افرادی است که نامش در رسانه ها مطرح می شود. این  متخصص بیماری های عفونی در همان روزهای ابتدایی کرونا در ایران جمله ای به زبان آورد که باعث انتقادات زیادی از او شد، جمله ای در رابطه با اینکه قرنطینه هیچ فایده ای ندارد هر چند بعدا به طرق مختلف حرفش را پس گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند وقت پیش نیز مینو محرز در گفت و گویی تاکید کرد که اگر قرار باشد واکسن کرونا بزند قطعا نوع ایرانی اش را می زند و این اتفاق واقعا رخ داد.

روز یکشنبه این پزشک سرشناس ایرانی در مرحله سوم آزمایش انسانی واکسن کُوو ایران برکت داوطلبانه این واکسن را تزریق کرد.

او که یکی از اعضای کمیته علمی ستاد مقابله با کروناست در گفت و گو با جام جم آنلاین عنوان کرد: این واکسن برای من عوارضی نداشت. اتفاقا امروز به بیمارستان رفتم و همه تعجب می کردند که چطور هنوز سرپا هستم! ما این واکسن را به درستی امتحان کردیم و در مرحله اول عارضه ای نشان نداد.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تاکید کرد: من ۷۵ سال دارم و واکسن هیچ عارضه ای برای من نداشته است. در آزمایشات این واکسن برای روی افراد ۵۱ تا ۷۵ سال و ۱۸ تا ۵۰ سال هم هیچ عارضه ای نشان نداده است. ۲۸۰ نفر بعدی هم که در دومین نوبت آزمایش این واکسن را تزریق کردند باز هم عوارضی نشان ندادند. در شروع فاز سوم هم سه نفر زدند که یکی از آنها من بودم و خدا را شکر عارضه ای نداشت.

 محرز گفت: من قبلا هم اعلام کرده بودم به محض اینکه از ایمن بودن واکسن اطمینان پیدا کنم آن را تزریق میکنم. دوست داشتم اولین نفری باشم که این واکسن را می زند. دوز دوم را معمولا دو تا چهار هفته بعد تزریق می کنند و من هم بعد از این مدت قطعا برای تزریق اقدام خواهم کرد.

این پزشک متخصص بیماری های عفونی اذعان داشت: برخی از واکسن های کرونا هیچ عارضه ای نداشته باشند حداقل تب را دارند. البته اکثر کسانی که واکسن تزریق می کنند فقط تب مختصری دارند. برای خود من تنها عوارضی داشت این بود که در لحظه تزریق موضع تزریقم کمی درد گرفت!

وی یادآور شد: واکسن های روسی و البته واکسن آسترازنکا حاوی آدنوویروس هستند و یا اینکه ویروس دیگری روی اسپایک آنها سوار شده است بنابراین این نوع واکسن ها بسیار موجب تب می شوند. اما واکسن کُوو ایران برکت دارای ویروس کشته شده است و عوارضی ندارد. البته تب بسیار مختصر در برخی از بیماران مشاهده شده وگرنه عوارض شایعی از خود نشان نمی دهد.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا بیان داشت: برای اینکه این واکسن هر چه سریع تر به مرحله واکسیناسیون همگانی برسد به صورت تمام وقت همه دست اندرکاران کار می کنند. من به عنوان یک ایرانی بسیار خوشحالم که تشکیلات بزرگی برای ساخت واکسن وجود دارد. ما اکنون از سایت عظیم واکسن سازی برخوردار هستیم تا از این پس بتوانیم واکسن های مورد نیاز را خودمان تهیه کنیم.

این پزشک متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: آخرین بازدیدی که من داشتم مربوط به سه هفته پیش می شود. اگر قسمت صنعتی این سایت مشغول به کار شود توانایی این را دارد که ماهیانه چندین میلیون دوز تولید کند. در قسمت نیمه صنعتی این سایت واکسن های مورد نیاز برای کارآزمایی بالینی تولید می شود. 

محرز گفت: بنابراین ما از دو سایت ساخت واکسن برخوردار هستیم. سایت اصلی برای تولید انبوه حداکثر تا آخر اردیبهشت ماه راه می افتد تا ماهیانه میلیون ها دوز واکسن تولید کند.

وی در رابطه با درصد اثربخشی واکسن کوو ایران برکت نیز اظهار داشت: فاز دوم آزمایشات به زودی نتایج را مشخص می کند. فاز سوم هم بر روی ۲۰ هزار نفر خواهد بود. اما من تخمین می زنم درصد اثرگذاری این واکسن برای مبارزه با بیماری کرونا بیش از ۷۰ درصد باشد. ۴۲ روز بعد از اولین تزریق نتایج منتشر خواهد شد ولی به هر حال نتایج مرحله اولیه حاکی از آن بود که بیش از ۷۰ درصد اثربخشی دارد. برای واکسن های خارجی که اعلام شد بیش از ۹۰ درصد اثربخشی دارند قطعا مطالعات بالینی انجام شده بود.

محرز گفت: مرحله دوم برای تاثیرپذیری واکسن بود و مرحله سوم برای نتایج قطعی. در مرحله سوم است که اعلام می شود مثلا واکسن ۷۰ الی ۹۰ درصد اثربخشی دارد. مطالعات اولیه نشان داده است که اثربخشی واکسن کوو ایران برکت زیر ۷۰ درصد نیست.

مینو محرز در پایان در رابطه با اینکه «کوو ایران برکت» توانایی این را دارد که برای کل ایران واکسن تولید کند یا خیر گفت: این ظرفیت وجود دارد که ماهیانه ۱۵ میلیون دوز واکسن تولید شود. اگر از منابع دیگر نتوان واکسن را تهیه کرد می توان امیدوار بود که کوو ایران برکت به سرعت تامین کننده حجم مورد نیاز برای واکسیناسیون همگانی باشد. البته نباید فراموش کرد که شرکت های دیگر نیز در حال تهیه واکسن هستند. باید ببینیم آنها چه کار می کنند ولی در رابطه با واکسنی که من تزریق کردم باید بگویم قدرت تولید بالایی دارند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: واکسن کرونا مینو محرز واکسن کوو ایران برکت کوو ایران برکت درصد اثربخشی مینو محرز عارضه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۲۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود

آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد که واکسن آن علیه ویروس کرونا می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند. بر اساس آنچه روزنامه انگلیسی «تلگراف» منتشر کرده است، این غول داروسازی به دلیل ادعای اینکه واکسن آن که با دانشگاه آکسفورد ساخته شده است در ده‌ها مورد باعث مرگ و آسیب‌های جدی شده است، به همین دلیل در یک دادخواست دسته‌جمعی تحت پیگرد قانونی قرار گرفت. وکلا می‌گویند که واکسن عوارض جانبی ایجاد کرد که تأثیر مخربی بر تعداد از انسان‌ها داشته است.

براساس گزارش الشرق الاوسط، اولین پرونده علیه آسترازنکا سال گذشته توسط پدر دو فرزند، جیمی اسکات، که پس از دریافت این واکسن در آوریل ۲۰۲۱ دچار خونریزی مغزی شد، به دادگاه ارائه شد. آسترازنکا این دعاوی را به چالش می‌کشد، اما در یک سند قانونی که در فوریه به دادگاه عالی ارائه شد، پذیرفت که واکسن این شرکت علیه کروناویروس در مواردی، باعث ایجاد لخته خون و کاهش پلاکت خوان در افراد شده است.

۵۱ پرونده علیه آسترازنکا در دادگاه عالی مطرح شده است که قربانیان و بستگان آنها خواهان غرامتی به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند هستند. اعتراف آسترازنکا که در دفاع قانونی از پرونده دادگاه عالی آقای اسکات بیان شد، در پی کشمکش‌های حقوقی شدید صورت گرفت. اگر شرکت دارو گواهی دهد که واکسن در موارد خاص قانونی باعث بیماری جدی و مرگ شده است، این می‌تواند منجر به پرداخت خسارت شود.

آسترازنکا در پاسخ نامه‌ای که در می ۲۰۲۳ به وکلای آقای اسکات ارسال شده است، ادعا کرد که واکسن در سطح کلی باعث لخته شدن خون نمی‌شود. اما در یک سند قانونی که در فوریه به دیوان عالی ارائه شد، این شرکت گفت: مشخص شده است که واکسن در موارد بسیار نادری می‌تواند باعث ایجاد لخته خوان شود. مکانیسم علت ناشناخته است. علاوه بر این، در غیاب واکسن آسترازنکا (یا هر واکسنی) نیز لخته می‌تواند ایجاد شود. در مقابل وکلا استدلال می‌کنند که واکسن آسترازنکا در افزایش سرعت لخته خوان بسیار فعال عمل کرده است، چیزی که شرکت به شدت آن را رد می‌کند.

چند ماه پس از معرفی واکسن آسترازنکا، دانشمندان عوارض جانبی بالقوه جدی را شناسایی کردند. سپس توصیه شد که یک واکسن جایگزین به افراد زیر چهل سال داده شود، زیرا خطر واکسن آسترازنکا بیشتر از آسیب ناشی از ویروس کرونا است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور