Web Analytics Made Easy - Statcounter

پارسال پردرآمد‌ترین یوتیوبر دنیا ۱۸۷ برابر موفق‌ترین فضانورد جهان پول درآورد

در یک تحقیق جدید از بچه‌ها پرسیدند در آینده می‌خواهند چه کاره شوند؟ محبوب‌ترین شغل در میان بچه‌های آمریکایی و بریتانیایی، این بود که در یوتیوب ستاره شوند. این نتایج خیلی‌ها را ناراحت کرد چون گویا بچه‌ها دیگر حتی آرزو ندارند به کاشفانی بزرگ یا دانشمندانی دوران‌ساز تبدیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف‌گرایی افسارگسیخته و زندگی زیباپرستانۀ مجازی چشم و گوش آن‌ها را هم پر کرده است. اما شاید بچه‌های امروز هم دقیقاً دارند همان کاری را می‌کنند که همۀ بچه‌ها در طول تاریخ کرده‌اند.
 همۀ بچه‌ها در دوره‌ای از زندگی‌شان دوست دارند فضانورد شوند. زندگی‌شان را میان اجرام کیهانی سپری کنند، بستنی فضانوردی بخورند، کرۀ زمین را ببینند که مثلِ مرمر سبز و آبی به‌آرامی زیر کپسول فضایی‌شان می‌چرخد.

اما، بر اساس داده‌های جدید، دیگر این‌طور نیست.

پژوهشی، که به مناسبت پنجاهمین سالگرد فرود آپولو ۱۱ روی ماه انجام شد، نشان می‌دهد که در بریتانیا و آمریکا تعداد کودکانی که می‌خواهند ستارۀ یوتیوب شوند بسیار بیشتر از کودکانی است که می‌خواهند فضانورد شوند.

در این دو کشور، حدود سه کودک از هر ده کودک گفتند که وقتی بزرگ شدند می‌خواهند یوتیوبر شوند، در مقابل، فقط یک کودک از هر ده کودک در رؤیای ستاره‌ها بود.

وقتی بزرگ شوید می‌خواهید چه‌کاره شوید؟ پاسخ این پرسش منوط به این است که اهل کجایید.

در چین، اوضاع برعکس است. پنجاه‌وشش درصد کودکان می‌گویند که وقتی بزرگ شدند می‌خواهند فضانورد شوند، در حالی که هجده درصدشان می‌گویند که می‌خواهند ولاگر۱ شوند (یوتیوب رسماً در چین ممنوع است، با وجود این، استفادۀ زیرکانه از شبکه‌های شخصی مجازی -وی‌.پی‌.ان‌ها- یوتیوب را در میان ده سایت محبوب چین قرار می‌دهد. وب‌سایت‌های اختصاصیِ به‌اشتراک‌گذاری ویدئو، در جای خود، وجود دارند و سایت‌های بزرگی هم هستند).

برخی با این مسئله مثل سند محکومیت جامعه برخورد کرده‌اند، سندی تکان‌دهنده که نشان می‌دهد کودکانی که در قرن بیست‌ویکم پرورش یافته‌اند ماجراجویی و رؤیاهایشان را از دست داده‌اند، چیزهایی که کودکان نسل انفجار جمعیت در دهۀ ۱۹۶۰ داشتند.

اما، در واقعیت، این مسئله نشان می‌دهد که کودکان احمق نیستند. و درست مثل کسانی که می‌خواهند فضانورد شوند فکرهای بزرگی در سر می‌پرورانند.

                                                                                          •••

طبق گفتۀ ادارۀ مدیریت کارکنان ایالات متحدۀ آمریکا، پردرآمدترین فضانوردان ممکن است حدود ۱۲۰هزار دلار در سال درآمد داشته باشد.

سال گذشته پردرآمدترین یوتیوبر ۲۲.۵میلیون دلار به حساب بانکی‌اش واریز کرد.

و برخلاف فضانوردان، که باید سال‌ها تمرین سخت را از سر بگذرانند، یوتیوبری که در پول غلت می‌زند هم‌سن‌وسال این کودکان است. نامش رایان است و ستارۀ کانال رایان تویز ریویو.

وقتی الگویی تغییر می‌کند، ممکن است سازگارشدن با این تغییر دشوار باشد. تقریباً هم‌زمان با باز آلدرین و همراهانش، که برای اولین‌بار قدم بر ماه گذاشتند، افراد عجیب‌وغریبی که موهای بلند، رویکردی آزادانه در روابط جنسی و علاقۀ وافر به ماریجوانا داشتند، خانواده‌های هسته‌ایِ۲ اتوکشیدۀ سراسر آمریکا را متحیر کرده بودند.

اما ما باید بیشتر از رؤیاهایی که کودکان در سر می‌پرورانند، از واقعیت‌هایی آگاه باشیم که آن‌ها هنگام فکرکردن به شغل‌های آینده‌شان در نظر می‌گیرند. کودکان ساعت‌ها وقت صرف رسانه‌هایی می‌کنند که یوتیوبرهای مورد علاقه‌شان در آن‌ها نقش اصلی را ایفا می‌کنند، یوتیوبرهایی که ماشین‌های سریع می‌رانند و در خانه‌های مجلل زندگی می‌کنند.

زویی گلت، محقق دورۀ دکتری در مدرسۀ اقتصاد لندن، می‌گوید: «به‌طور خلاصه، ستارگان رسانه‌های اجتماعیْ سلبریتی‌های نسل جوان‌اند، این جایگاه را در سال ۱۹۶۹ فضانوردان داشتند. فقط همین هم نیست، بلکه آن‌ها امروزه دسترس‌پذیرند، دسترسی‌‌پذیری‌ای که اَشکال پیشین سلبریتی‌ها نداشتند. در موردشان این تلقی هست که‌ هر کسی تلفن همراه هوشمند داشته باشد می‌تواند در این صنعتِ در حال رشد ’موفق شود‘. با در نظر گرفتن همۀ این موارد، جای شگفتی نیست که امروزه جوانان بسیاری می‌خواهند این مسیر شغلی را دنبال کنند».

تعجبی ندارد که جوانان می‌خواهند شیوۀ زندگی‌شان مشابه زندگی یوتیوبرها باشد.

                                                                                          •••

مسئلۀ تعجب‌برانگیز این است که کودکان چینی، بیش از کودکان دیگر کشورها، این رؤیا را در سر نمی‌پرورانند که وقتی بزرگ شدند اینفلوئنسر رسانه‌های اجتماعی شوند.

چرا که بازار چین بسیار پیشرفته‌تر و جاافتاده‌تر از بازار غرب است و از آمریکا و اروپا فرصت‌های بیشتری برای درآمدزایی دارد. درآمد بسیاری از «رهبران کلیدی عقاید» (کِی.اُ.ال۳ معادلی که چینی‌ها برای «یوتیوبر» یا «اینفلوئنسر» به کار می‌برند) از تجارت الکترونیک است، چرا که پلتفرم‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنند بیشتر به شکل عمودی ادغام شده‌اند۴ تا شامل بخش خرید هم بشود.

تا حدودی علت تأسیس سایت اف.اف.دابلیو.دی۵ همین بود. احتمالاً در آینده واکنش‌هایی در روزنامه‌های سراسر آمریکا و بریتانیا خواهید دید که تا حدودی از سر حیرت‌اند. آن‌ها حیرت‌زده‌اند از اینکه کودکان می‌خواهند درآمدهایی بسیار زیاد کسب کنند.

البته احتمالش بسیار کم است که این کودکان بتوانند از طریق کسب شهرت با ویدئوهای آنلاین ثروتمند شوند، هرچند کسانی مثل رایان موفق شده‌اند این کار را بکنند. گلت می‌گوید: «تعداد اندکی از تولیدکنندگان محتوا توانسته‌اند واقعاً از این راه امرار معاش کنند، در حالی که بقیه زندگی را با زحمت سر می‌کنند و اغلب خسته و سرخورده می‌شوند».

پس وقتی این روایت‌ها را می‌خوانید، مسئله را طور دیگری مطرح کنید.

موفق‌ترینِ این افراد می‌توانند برای توده‌ها سرگرمی تولید کنند و در این راه درآمد بسیار زیادی کسب می‌کنند. آنان می‌توانند ماشین‌های پرسرعت بخرند و دور دنیا سفر کنند. می‌توانند خوش بگذرانند.

آخرین مأموریت فضایی‌ای که در آن سفینه‌ای فضایی و دارای سرنشین‌ روی جرمی خارج از سطح زمین فرود آمد، زمانی رخ داد که مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها هم‌سن بچه‌های امروزی بودند. در چنین دنیایی، چرا بچه‌های امروز نخواهند یوتیوبر شوند؟

 پی‌نوشت‌ها:
• این مطلب را کریس استوکل-واکر نوشته است و در تاریخ ۱۷ جولای ۲۰۱۹ با عنوان «More Kids Want to Be YouTubers than Astronauts Because Obviously» در وب‌سایت اف.اف.دبیلو.دی وابسته به پلت‌فرم مدیوم منتشر شده است. وب‌سایت ترجمان آن را در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ با عنوان «بیشترِ کودکان امروز می‌خواهند یوتیوبر شوند، نه فضانورد. چرا نخواهند؟» و ترجمۀ الهام آقاباباگلی منتشر کرده است.

•• کریس استوکل-واکر (Chris Stokel-Walker) روزنامه‌نگار مستقل مقیم بریتانیاست و برای گاردین، اکونومیست، بازفید نیوز و بی.بی.سی می‌نویسد.

[۱] vlogger: تولیدکنندۀ محتوای وبلاگ‌ ویدئویی [مترجم].
[۲] nuclear families: اصطلاحی است که به خانواده‌ای متشکل از دو والد و کودکانشان اطلاق می‌شود، در تقابل با خانواده‌های تک‌والدی، خانواده‌های بزرگ‌تر و خانواده‌هایی با بیش از دو والد [مترجم].
[۳] Key Opinion Leader (KOL)
[۴] vertical integration: وقتی شرکتی مالک شرکت‌های پخش و توزیع محصولاتش می‌شود تا کنترلش بر قیمت‌ها را افزایش دهد ادغام عمودی رخ داده است [مترجم].
[۵] FFWD: وب‌سایتی که این مطلب در آن منتشر شده است و سعی می‌کند در مورد جهان سایت‌های ویدئویی آنلاین بررسی‌های جامع‌تر و عمیق‌تری انجام دهد [مترجم].

منبع: الف

کلیدواژه: فضانورد شوند وقتی بزرگ وب سایت بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۶۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با احداث سد آبریز کهگیلویه، دیگر زنان و دختران این شهرستان برای گوجه چینی به استانهای همجوار نمی روند.

سید علی احمدزاده دوشنبه شب ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور از همه مسئولان استانی، شهرستانی و دست‌اندرکاران این اجلاسیه قدردانی کرد و افزود: خدمات یکسال اخیر این دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از ۱۰ سال گذشته بوده است؛ پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها به جایی رسیده که امسال فاز اول دو پروژه بزرگ لیکک و کهگیلویه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهارکرد: ما مردم استان کهگیلویه و بویراحمد یک آرزوی بزرگ و دردی بر دل مانده داریم و آن هم سد «آبریز» است؛ سدی که اگر احداث شود هرساله حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به درآمد کشاورزان حومه شرقی کهگیلویه اضافه می‌شود و دیگر زن‌ها و دختران این استان برای گوجه‌چینی به استان‌های همجوار نمی‌روند و دیگر شب‌ها دل مردهای خانواده در این راه‌های طولانی برای یک لقمه نان نمی‌لرزد بنابراین این یک آرزوی بر دل مانده ماست.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: همراه با نماینده کهگیلویه بزرگ برای کلنگ‌زنی پتروشیمی چرام بسیار تلاش کردیم که کلنگ‌زنی آن در سفر دوم رئیس‌جمهور به تأخیر افتاد. به‌عنوان یک مطالبه عمومی از جناب آقای منصوری درخواست دارم و مطمئن هستم که کمک خواهند کرد تا کلنگ پتروشیمی چرام بر زمین‌زده شود تا برای حدود سه هزار و ۵۰۰ جوان اشتغال ایجاد شود. این پروژه به‌صورت مستقیم حدود یک هزار شغل ایجاد خواهد کرد.

احمد زاده با اشاره به پتروشیمی گچساران تصریح کرد: حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان در کمتر از یک‌سال به پتروشیمی گچساران تزریق شد؛ این پروژه سرعتی گرفت که از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی به ۹۸ درصد رسید و افتتاح شد. پتروشیمی پلیمر دهدشت به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی ادامه داد: امروز مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ‌زنی شد؛ این پروژه حدود ۸۰۰ نیرو برای احداث نیاز دارد که برای احداث فازهای بعدی به حمایت ویژه دولت و سرمایه‌گذار نیاز دارد، اگر دولت از این پروژه حمایت کند این پروژه زودتر به بهره‌برداری می‌رسد و شغل پایدار برای حدود ۵۰۰ نفر از جوانان این شهرستان و این منطقه ایجاد خواهد کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این استان مخزن ثروت‌های بزرگ است، عنوان کرد: شهرستان بهمئی حدود ۵۶ حلقه چاه نفت فعال دارد و ۱۸۳ هزار بشکه نفت از این شهرستان استخراج داریم، ۵۵۵ هزار بشکه نفت از گچساران استخراج می‌شود، در یاسوج نیز میدان گازی مختار برای جبران گاز کشور کلنگ‌زنی شده است، ۱۰ درصد آب کشور را دارد اما سدها برای این استان ساخته نشده است و لب مردم روستاها و زمین‌های کشاورزی تشنه هست. در حالی‌که ۱۰ درصد آب کشور را داریم و ۱۱ میلیارد متر مکعب آب از این استان خارج می‌شود.

احمدزاده تاکید کرد: حداقل بخشی از این حق‌آبه را به خود استان بدهید، سد خرسان ۳ بخش اعظم آب رودخانه بشار، کبگیان و دامنه‌های دناست اما این آب برای کرمان، یزد و اصفهان منتقل می‌شود. آن‌ها هم برادران ماست اما سهم مردم روستاها، زمین‌های کشاورزی را بدهید.

وی تصریح کرد: این مطالبه‌ مردم کهگیلویه و بویراحمد است، حقوقی که متعلق به خودمان است اما به آن دسترسی پیدا نکردیم، این استان ابر مخزن نفت و گاز جهان است، این مردم ثروتمندترین مردم دنیا هستند، نباید رفتاری شود که به ما مناطق کم برخوردار یا محروم گفته شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ما مردم استان کهگیلویه و بویراحمد ثروتمندانی هستیم که اجازه نمی‌دهند دست به جیب کنیم و از حساب‌هایمان برداشت کنیم البته در این دولت اراده‌ی آیت‌اله رئیسی برای اجرای عدالت انجام شده است. کمک کنید تا از این ثروت‌های خدادادی عظیم خودمان بهره‌مند شویم.

احمدزاده اظهارکرد: هنوز رودخانه‌هایی در روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای عبور از آنها تلفات می‌دهیم، رود خرسان، بید انجیر، پل وحدت، موگرمو و پل شهید طیب تلفات می‌دهند در حالی که آرزوی شهید طیب این بود که یک روزی پلی برای روستاها ساخته شود. امسال تلاش کردیم که آرزوی شهید طیب را برآورده کنیم و از این مرحله می‌گذریم تا روی رودخانه‌ها و روستاها کشته ندهیم.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: اگر جاهایی کوتاهی هست به پای آن رئیس‌جمهور متدین، ولایی، پایبند به انقلاب، قدردان خانواده‌های شهدا و مجاهدین اسلام و رزمندگان ننویسید به پای من «احمدزاده» بنویسید و از اینکه نمی‌توانم همه‌ مشکلات را برطرف کنم همین‌جا عذرخواهی می‌کنم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • ۷ نکته مهم برای آرام کردن کودکی که عصبانی و پرخاشگر است
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت
  • سالن های نمایشی در ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه اجرا نخواهند داشت 
  • سالن‌های نمایشی ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت‌ماه اجرا نخواهند داشت
  • شمار کودکان جان باخته در غزه،بیشتر از تمام جنگ‌های ۴ سال اخیر است